Covrigei cu vanilie, reţeta îndrăgită de toată familia!

Covrigei cu vanilie jpeg

Covrigei cu vanilie - ingrediente:

3 căni făină 1/4 linguriţă bicarbonat de sodiu 1/2 linguriţă sare 1 1/2 cană zahăr 1/2 cană unt, la temperatura camerei 100 g cremă de brânză, la temperatura camerei 2 gălbenuşuri 1 1/2 linguriţă extract de vanilie 1 albuş, pentru glazură 2-3 linguri zahăr, pentru glazură

Covrigei cu vanilie - mod de preparare:

Încălzeşti cuptorul. Pui hârtie de copt pe fundul unei tăvi încăpătoare.

Amesteci făina, bicarbonatul de sodiu şi sarea într-un bol.

Într-un vas mai mare, baţi zahărul, untul şi crema de brânză până se formează o spumă cu aspect fin. Adaugi gălbenuşurile şi extractul de vanilie, apoi amestecul de făină. Consistenţa finală trebuie să fie tare. Împarţi aluatul în două părţi, pe care le modelezi în formă rotundă şi le pui la frigider în folie de plastic, 30-60 minute.

După ce le scoţi de la rece, împarţi bucăţile în cercuri cu diametrul de 3 cm. Rulezi cu mâna fiecare bucată până obţii o funie de aluat lungă de 12-15 cm, pe care o răsuceşti şi o uneşti la capete pentru a o modela în formă de covrig.

Pui covrigeii în tavă, apăsând puţin pe ei. Baţi albuşul de ou şi ungi covrigeii cu spuma obţinută, folosind o pensulă pentru prăjituri. Presari cu zahăr.

Bagi la cuptor 13-15 minute, până s-au rumenit uşor pe margini. Laşi 3-4 minute în tavă, înainte de a-i transfera pe un platou, pentru a se răci complet.

Sursa / FOTO

Sursa

FOTO