Cozi de vită, la cuptor

cozi de vita la cuptor jpeg

Pentru o cină delicioasă şi extrem de saţioasă avem o reţetă genială pentru tine. Prepară aceste cozi de vită, la cuptor, pentru o masă pe cinste!

Cozi de vită, la cuptor

Ingrediente

  • 2 cozi de vită
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 kg roşii
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 1 frunză dafin
  • 2 morcovi
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • boabe de piper, după gust
  • 2 crenguţe rozmarin, pentru decor
  • ardei iute, pentru decor

Mod de preparare

1 Dai roşiile prin răzătoare şi le laşi deoparte.

2 Speli carnea, o cureţi de pieliţe, o usuci, o tai, o prăjeşti în ulei pe toate părţile, o scoţi şi o laşi la cald. Tai ceapa mărunt şi o pui la călit în grăsimea în care ai prăjit carnea, când devine sticloasă, adaugi usturoiul şi ardeii feliaţi, amesteci, potriveşti de sare şi piper, le laşi cam 2 minute şi răstorni roşiile. După 10 minute, pui dafinul, boiaua şi bucăţile de carne.

3 Torni apă clocotită atât cât să fie acoperite ingredientele, adaugi boabe de piper şi dai vasul la cuptorul încins, acoperit cu folie. După 2 ore, îndepărtezi folia, adaugi morcovii feliaţi şi mai ţii încă 1 oră. Dacă e cazul, mai poţi turna puţină apă clocotită. Serveşti mâncarea presărată, dacă vrei, cu rondele de ardei iute şi cu crenguţe de rozmarin.