Ce combinaţie mai bună poate să fie într-un desert decât vanilia şi caramelul? Încearcă şi tu această reţetă şi te vei convinge.

Ingrediente

10 linguri zahăr pentru sosul caramel
1,5 l lapte
5 linguri de zahăr pentru caramelizarea laptelui
5 linguri zahăr pentru ouă
6 ouă
½ baton vanile (sau 2 pliculeţe de zahăr vanilat)

Cum se prepară

Se pune zahărul la caramelizat în forma în care se va prepara crema ulterior. Poate fi o formă mai mare sau două-trei mai mici, după preferinţă. Când zahărul a căpătat o culoare
aurie, se îmbracă pereţii formei cu caramel şi se lasă forma deoparte.

Se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie tăiat în lungime. Batonul de vanilie se scoate după ce laptele clocoteşte. Paralel, se pun 5 linguri de zahăr la caramelizat în alt vas şi, când se aureşte, se toarnă cu atenţie (şi prudenţă) laptele vanilat, clocotit. Se amestecă uşor, se ia de pe foc şi se lasă să se topească caramelul şi să se răcească.

Se amestecă ouăle cu alte 5 linguri de zahăr, peste care se toarnă laptele caramelizat. Se omogenizează bine şi se toarnă în forma sau formele îmbrăcate cu caramel. Se pune forma
(formele) la cuptorul bine încins pentru aproximativ o oră şi jumăte. Se răstoarnă după ce s-a răcit complet şi se ţine la frigider până la masă.

Loading...