Dacă ai rămas în pană de idei şi nu mai ştii ce să găteşti îţi recomandăm să încerci această reţetă de pui marinat, o reţetă de inspiraţie grecească, ce se prepară rapid şi uşor.

Ingrediente necesare:

- opt ciocănele de pui
- 200 de ml de iaurt
- două linguriţe de ulei de măsline
- patru căţei de usturoi
- o jumătate de linguriţă de oregano
- o lămâie medie
- o jumătate de linguriţă de sare
- sare şi piper, după gust
- o legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare:

Pentru a pregăti puiul marinat trebuie să începi cu sosul, motiv pentru care îţi propunem să combini iaurtul cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, oregano şi sare şi piper, după gust. Rade coaja de lămâie şi adaugă şi câteva linguriţe de zeamă. Amestecă bine ingredientele, după care adaugă şi pătrunjelul tăiat mărunt.

Ulterior, pune ciocănelele de pui într-o pungă şi adaugă marinata. Încearcă să scoţi aerul din pungă şi masează bine bucăţile de pui ca să fie acoperite de sos.

Daţi punga la frigider pentru 25 de minute, după care puneţi bucăţile fie pe grătar, fie la cuptor.

Serviţi cu o salată asortată de murături ori cu orez.

Poftă bună!

Sursa foto: cloudinary.com

Loading...