Dacă urmezi paşii noştri din această reţetă, vei afla cum să prepari cei mai buni cartofi ţărăneşti, pe care îi poţi consuma ca atare sau garnitură la o friptură apetisantă. Odată ce le vei simţi gustul, vei fi de-a dreptul cucerit.

Cum să prepari cei mai buni cartofi ţărăneşti - Ingrediente

8 cartofi fierţi în coajă
1 ceapă
8 feliuţe de şuncă
puţină boia iute şi dulce, după gust
sare
ulei
piper
rozmarin

Cum să prepari cei mai buni cartofi ţărăneşti - Cum se prepară

Cureţi cartofii fierţi şi îi tai în patru. Speli şi cureţi ceapa, apoi o toci. Tai şunca mărunt. Încingi uleiul, pui ceapa şi laşi până când devine sticloasă. Adaugi şunca şi laşi câteva minute. Pui cartofii, potriveşti de sare, piper şi boia. Laşi până se întrepătrund aromele. Guşti. Dacă este cazul mai ţii câteva minute. Dai vasul la cuptor şi aştepţi până se rumenesc frumos cartofii. Opreşti focul şi, dacă vrei, presari rozmarin mărunţit sau pătrunjel verde.

Cei mai buni cartofi condimentaţi, la cuptor

Cei mai gustoşi cartofi cu brânză şi bacon

Piure de cartofi cu usturoi

Cartofi gratinaţi

Loading...