Curcan la cuptor cu sos de iaurt şi cartofi
Carnea de curcan este săţioasă, dar săracă în calorii şi grăsimi. În combinaţie cu sosul de iaurt şi cartofii, gătită la cuptor, este alegerea perfectă pentru o masă sănătoasă.
- 1 kg cartofi noi
- 1 kg carne curcan dezosată
- ulei l busuioc
- sare, piper
Pentru sos
- 5 căţei usturoi
- 2 linguri ulei
- 200 g iaurt cremos
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 1 legătură pătrunjel
- sare, piper
Pui iaurtul la scurs. Speli bine cartofii şi îi laşi în coajă. Zdrobeşti usturoiul, torni ulei în fir subţire şi la fel procedezi şi cu zeama de lămâie. Încorporezi iaurtul şi amesteci până când sosul devine pufos. Potriveşti de sare şi piper şi adaugi verdeaţa.
Ungi cu puţin ulei o formă termorezistentă în care aşezi carnea de curcan. Torni sosul de iaurt atât cât să acoperi toată carnea. Dai cartofii printr-un amestec de ulei cu sare şi piper după gust şi îi aşezi în tavă. l Dai la cuptor până când carnea este bine făcută, iar cartofii s-au rumenit.
Serveşti mâncarea caldă, decorată cu frunze de busuioc.
Burgeri de curcan cu sos raita de castraveţi
FOTO: Profimedia