Ingrediente: 1 cană miere, 3 căni făină, 3 linguriţe praf de copt, 1 lingură scorţişoară, 1 lingură nucşoară măcinată, 2 căni lapte, 1 ou, 2linguri ulei, 1 cană fructe confiate sau stafide şi rahat

Pentru glazură: 100g ciocolată de menaj, 1 nucă de unt, 50g migdale pentru decor

Mod de preparare:
Număr porţii: 4
Timp de preparare: 80 min
Dificultate: mică

Amesteci făina cu praful de copt, nucşoara şi scorţişoara. Baţi oul ca pentru omletăşi-l amesteci cu uleiul şi laptele, apoi
adaugi mierea. Amesteci bine şi torni compoziţia peste amestecul de făină. Mixezi până se omogenizează totul. Adaugi fructele confiate amestecând cu o lingură de lemn de jos însus. Torni compoziţia în tăvile unse şi tapetate şi coci la foc mic circa 50 de minute.

Topeşti ciocolata la bain-marie,adaugi untul şi freci bine să se
omogenizeze. Pui checurile pe un grătar, le glazurezi cu ciocolata caldă şi le ornezi cu migdale curăţate.
Laşi la răcit înainte de servire

Loading...