Îi mulţumim domnului Suciu Dorin Mihai, din comuna Braniştea, judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru reţeta unui desert apetisant cu rubarbă şi bezele.

Ingrediente

Pentru bezele

3 albuşuri
6 linguri zahăr pudră,
1 lingură zeamă de lămâie

Pentru desertul fantezie

2 tije de rubarbă
150 g căpşuni
150 g ananas
vişine din compot
zeama de la 1 lămâie
zahăr brun, după gust

Mod de preparare

Baţi albuşurile cu zahărul, apoi adaugi zeama de lămâie. Coci bezelele sau, dacă eşti în criză de timp, foloseşti bezele din comerţ.

Cureţi rubarba şi o tai, apoi o fierbi câteva minute în apă şi o scurgi. Când s-a răcit, adaugi căăşunile tăiate felii, bucăţile de ananas, zeama de lămâie, zahărul brun şi amesteci.

Pe o farfurie pentru desert, aşezi bezelele în formă rotundă, iar în centru pui amestecul de fructe şi rubarbă. Decorezi cu vişine şi cu frunzuliţe de mentă.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Loading...