Din ingrediente simple, dar făcute cu multă dragoste, deliciile din seria „Deserturile copilăriei”, alese de Click! Poftă bună!, sunt menite să-ţi reamintească de gustul dulce şi bun de odinioară!

Ingrediente

Pentru aluat

  • 100 g unt
  • 350 g făină
  • praf de sare
  • 100 g zahăr pudră
  • ½ plic praf de copt
  • ou mare
  • 80 ml lapte
  • esenţă de vaniliedupă gust
  • coaja de la 1 lămâie bio
  • 10 ml ulei

Pentru cremă

  • 50 g unt
  • 30 g nuci măcinate
  • 100 g gem de piersici (sau după preferinţă)
  • miez de la piersici

Pentru decor

  • 100 ml lichior de piersici
  • 100 ml compot de piersici
  • 3-4 picături colorant alimentar roşu
  • 3-4 picături colorant alimentar galben
  • 15zahăr tos
  • frunze de mentă

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 °C şi tapetezi două tăvi.

Pentru aluatmixezi untul cu zahărul şi coaja de lămâie până când compoziţia capătă o consistenţă cremoasăTorni esenţă de vaniliedupă gust, şi lapteleAdaugioul, făina amestecată cu praful de copt şi sarea şi 

omogenizezi.

Ungi mâinile cu ulei şi iei câte o linguriţă de compoziţiemodelezi o formă rotunda şi aşezi fiecare bilă obţinută într-o tavă cu hârtie de coptlăsând spaţii între ele

Le dai la cuptor 13-15 minute, până se rumenesc uşor.

Laşi jumătăţile de piersici   se răcorească puţin, apoi scobeşti cu un cuţit pe partea lor inferioarăîndepărtând o parte din miezpe care-l păstrezi.

Pentru cremăamesteci untul moale cu gemul de piersiciadaugi nucile măcinate şi parte din miezul rămas de la piersiciPui compoziţia în poş şi umpli piersicuţeleunind câte două jumătăţi.

Pentru decor, combini lichiorul de piersici şi compotulapoi împarţi amestecul în două castroane

Într-un castron pui colorant alimentar roşuiar în celălalt colorant galben.

Înmoi timp de o secundă jumătate de piersică în siropul roşuiar cealaltă jumătate în siropul galbenapoi treci piersica prin zahăr şi o decorezi cu frunze de mentă.

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

 

Sfatul Click! Poftă Bună!

 

În deserturile de post, pentru a lega compoziţiapoţi înlocui ouăle cu alte ingrediente. Mai exact, fiecare ou poate fi înlocuit de o jumătate de banană pasată sau 70 g piure de mere coapte.

 

Încearcă şi Desertul copilăriei: Amandine

 

Loading...