Desertul copilăriei: Piersici umplute

1 shutterstock 1445413640 jpg jpeg

Din ingrediente simple, dar făcute cu multă dragoste, deliciile din seria „Deserturile copilăriei”, alese de Click! Poftă bună!, sunt menite să-ţi reamintească de gustul dulce şi bun de odinioară!

Ingrediente

Pentru aluat

  • 100 g unt
  • 350 g făină
  • 1 praf de sare
  • 10 0 g  zahăr  pudră
  • ½  plic   p raf  de  copt
  • 1  ou  mare
  • 80 ml lapte
  • esenţă  de  vanilie ,  după  gust
  • coaja de la 1 lămâie bio
  • 10 ml ulei

Pentru cremă

  • 50 g  unt
  • 30 g nuci măcinate
  • 10 0 g gem de  piersici  ( sau   după   preferinţă )
  • miez de la piersici

  • 1 0 0 ml  lichior  de  piersici
  • 100 ml  compot  de  piersici
  • 3-4 picături colorant alimentar roşu
  • 3 - 4   picături   colorant  alimentar   galben
  • 150 g zahăr tos
  • frunze  de  mentă

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 °C şi tapetezi două tăvi.

Le dai la cuptor 13-15 minute, până se rumenesc uşor.

  

, apoi sco

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

coapte

Încearcă şi Desertul copilăriei: Amandine

Desertul copilăriei: Amandine

1 shutterstock 382535776 jpg jpeg