Cheesecake cu mere și sos caramel

Indiferent de soi, merele sunt unele dintre cele mai potrivite fructe în deserturi. Sunt versatile și le poți combina cu foarte multe ingrediente, iar acest cheesecake te va surprinde cu bogăția de arome.

cheesecake mare caramel shutterstock 1561419925 jpg

O rețetă specială de cheesecake cu mere și caramel FOTO Shutterstock

Atunci când alegi merele pentru deserturi, ai grijă să aibă pulpa mai tare, pentru a nu se dezintegra în timpul coacerii. În plus, dacă vrei să reduci cantitatea de zahăr, alege soiuri dulci. Cele mai dulci mere din România sunt din soiurile Frumos de Voinești, Delicios de Voinești, Rădășeni, Ardelean și Jonathan.

Iată cum prepari o rețetă specială de cheesecake cu mere și caramel.

Ingrediente

500 g brânză grasă de vaci

300 g cremă de brânză

200 g smântână (25% grăsime)

150 g unt

100 g griş

50 g făină

10 g praf de copt

200 g zahăr

5 ouă

2 plicuri zahăr vanilat

coaja rasă de la 1 lămâie netratată

1 praf de sare

3 mere mari

Pentru sosul caramel:

120 g zahăr

200 ml smântână lichidă (20% grăsime)

Citește și Tort cu mere si glazura de ciocolată

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu praful de sare. Mixezi brânza de vaci cu crema de brânză și cu zahărul până ce capătă o consistenţă fină, apoi încorporezi gălbenuşurile, untul moale, zahărul vanilat, făina combinată cu praful de copt şi grișul. După ce s-au omogenizat, adaugi smântâna și coaja rasă de lămâie. La final, adaugi albuşurile bătute şi amesteci uşor, cu mişcări de jos în sus.

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, torni compoziţia şi o dai la cuptorul preîncălzit la 170 °C, aproximativ 20 de minute.

Speli merele, le cureți de coajă, de cotoare și de semințe și le feliezi. Scoți prăjitura, aranjezi deasupra un strat de felii de mere și continui coacerea încă 20-30 de minute.

Pentru sosul caramel, topești zahărul la foc mic, iar când e lichid și auriu torni smântâna și amesteci energic. Fierbi la foc mic până ce zahărul s-a dizolvat și sosul s-a îngroșat. Lași prăjitura la răcit și o servești cu sosul caramel.