Cremşnit

1 shutterstock 389588929 jpg jpeg

Una dintre cele mai iubite prăjituri ale românilor: cremşnit. Se prepară atât de uşor, încât e păcat să nu-l savurezi cât de des poţi!

Ingrediente

2 foi de cremşnit

3 gălbenuşuri

1 l lapte

250 g zahăr

125 g amidon

1 păstaie vanilie

2 linguri unt

250 g frişcă bătută

zahăr pudră, pentru decor

Pui 500 ml de lapte pe foc. Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu seminţele de vanilie. În alt vas, amesteci laptele rămas cu amidonul până se omogenizează, fără să aibă cocoloaşe. Când laptele de pe foc începe să clocotească, adaugi laptele cu amidonul, apoi gălbenuşurile şi omogenizezi. Amesteci până se îngroaşă crema. Dai deoparte, încorporezi untul şi laşi crema la răcorit.

Pui într-o tavă dreptunghiulară, cu pereţii înalţi, prima foaie de cremşnit, apoi întinzi crema de vanilie, o nivelezi şi pui peste ea frişca bătută. Aşezi a doua foaie de cremşnit şi pudrezi cu zahăr. Dai prăjitura la rece câteva ore sau chiar până a doua zi.

FOTO Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg