Fursecuri „inimioare“

fursecuri inimioara jpg

Cel mai simplu desert pe care orice gospodină îl face? Fursecurile! Încearcă această variantă şi vei vedea că e absolut savuroasă!

Ingrediente

Pentru aluat

250 g unt, la temperatura camerei

1 cană zahăr pudră

1 ou

1 linguriță extract de vanilie

sare

3 căni făină

Pentru umplutură

gem fructe de pădure sau de căpșuni

zahăr pudră

Mod de preparare

Într-un castron, amesteci untul moale cu zahărul pudră. Adaugi oul și extractul de vanilie, amesteci bine, pui sarea și făina, treptat, până când obții un aluat omogen.

Împarți aluatul în două părți și formezi două bile. Le înfășori în folie alimentară și le dai la frigider cel puțin o oră. Scoți o bilă de aluat din frigider și o întinzi pe o suprafață pudrată cu făină, până când are o grosime de aproximativ 0,5 cm. Cu un decupator în formă de inimă, tai bucăți din aluat și le așezi pe o tavă pregătită cu hârtie de copt.

Pui o cantitate mică de gem în centrul jumătăților de inimă. Acoperi cu cea de-a doua jumătate cu mijlocul decupat și presezi marginile pentru a sigila. Dai fursecurile în cuptorul preîncălzit 10-12 minute sau până când devin ușor aurii. Le lași să se răcească în tavă câteva minute, apoi le transferi pe un grătar pentru răcire completă. Le pudrezi cu zahăr.