Modul inedit în care poți folosi florile de salcâm. Iată ce desert fabulos faci din ele

Parfumate și delicate, florile de salcâm sunt folosite ca remedii naturiste, dar și în alimentație. Ele au în compozție uleiuri volatile și substante minerale cu multiple beneficii pentru sănătate.

flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg

Florile de salcâm sunt folosite ca ingredient în deserturi sau ca remediu naturist FOTOGRAFII Shutterstock

În plus, din aceste flori se obține unul dintre cele mai parfumate și mai căutate sortimente de miere, mierea de salcâm, care are acţiune tonică asupra sistemului nervos.

Ceaiul din flori de salcâm are un efect calmant și relaxant, dar, totodată, este un remediu eficient şi în alte probleme de sănătate: indigestie, reflux gastro-esofagian, crampe abdominale, tuse şi infecţii acute ale căilor respiratorii.

Din flori se face și un sirop delicios, care poate fi consumat proaspăt sau poate fi conservat pentru iarnă. Totodată, din ele se prepară o dulceață delicată și foarte aromată.

Citește și Trucuri pentru cea mai bună socată. Nu spăla florile de soc!

Iar dacă dorești să profiți de aroma lor, pregătește-le sub formă de clătite, o rețetă simplă, pentru care este nevoie de doar câteva ingrediente. Este esențial, însă, ca florile de salcâm să fie proaspete, neofilite și cărnoase.

clatite flori de salcâm shutterstock 1728014572 jpg

Ingrediente

12-15 flori de salcâm

2 ouă

200 ml lapte integral

150 g făină

1 praf de sare

2 linguri zahăr

5 g praf de copt

½ esență de vanilie

1 praf de sare

ulei, pentru prăjit

Scuturi florile de salcâm pentru a elimina eventualele impurități și gâze, dar nu le speli, deoarece vor lăsa în apă polenul, deci aroma.

Într-un castron mediu, bați ouăle, adaugi zahărul, sarea, făina, praful de copt, laptele, esența de vanilie și continui să amesteci până ce sunt omogenizate. Înmoi florile de salcâm în compoziție și le dai drumul ușor într-o tigaie cu ulei încins. Le prăjești la foc mare, pe ambele părți, până ce devin aurii, iar crusta e crocantă. Le scoți pe șervețele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei.

Le servești cu zahăr pudră sau cu miere de salcâm.