Tort cu frisca, ciocolata si capsuni

1365444906 0454desert 20rafinat jpeg

Îţi plac caisele, piersicile, cireşele sau vişinele, dar aroma căpşunilor nu se compară cu gustul niciunui fruct de vară. Iată cum prepari un tort cu frisca, ciocolata si capsuni de-a dreptul savuros.

Ingrediente:

Pentru blat: 250g ciocolată amăruie, 80g unt, 8 albuşuri, 4 gălbenuşuri, 200g zahăr, 120g făină, 1 praf de sare, 1 praf de copt

Pentu sirop: 250ml apă, 50 g zahăr ,1 esenţă rom

Pentru cremă: 300g ciocolată neagră, 5 gălbenuşuri 2 albuşuri 300 g zahăr 500 ml frişcă lichidă 2 pliculeţe gelatină 1 esenţă de rom 200 g căpşuni sau alte fructe

ciocolată

Mod de preparare:

Topeşti ciocolata şi untul separat. Baţi albuşurile spumă cu sare şi cu jumătate din zahăr. Restul de zahăr îl amesteci cu gălbenuşurile. Pui gălbenuşurile treptat peste albuşuri, apoi untul şi ciocolata. Adaugi făina în ploaie şi praful de copt, amestecând de jos în sus.

Pui compoziţia într-o tavă de tort şi coci aproximativ 20 de minute. Baţi albuşurile spumă cu zahărul, esenţa şi adaugi gălbenuşurile rând pe rând. Baţi frişca (opreşti pentru decor) şi o amesteci cu albuşurile şi gălbenuşurile.

Înmoi gelatina în apă, o dizolvi pe foc şi topeşti ciocolata. Pui gelatina şi ciocolata peste frişcă. Fierbi siropul, mărunţeşti fructe le (opreşti o mână pentru decor) şi le amesteci în crema de ciocolată. Tai blatul de tort în două, stropeşti fiecare bucată cu sirop, pui crema la mijloc, deasupra frişca şi nivelezi. Ornezi cu frişca oprită şi decorezi tortul cu fructele rămase.

Dai acest tort cu frisca, ciocolata si capsuni la frigider pentru cateva ore si apoi servesti.

tort cu frisca

Prajitura cu crema de frisca

Prajitura cu crema de frisca

Tort de mere cu zahar ars si frisca

Tort de mere cu zahar ars si frisca

Negresa cu frisca

Negresa cu frisca