Coaste în sos de bere
Angelica Iuliana Filip, Șura Mare, Sibiu, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!.
Ingrediente
800 g coaste de porc
250 ml bere neagră
ulei
400 g ceapă
sare
piper
praf de chili
pătrunjel
Mod de preparare
Torni uleiul în tigaie, prăjești coastele pe ambele părți, le scoți pe o farfurie.
În uleiul rămas, călești ceapa tăiată feliuțe, adaugi sarea, piperul și praful de chili. Când ceapa devine sticloasă, așezi coastele, torni berea și le lași să fiarbă 20 de minute, sub capac, până se evaporă berea și capătă consistența unui sos.
Presari pătrunjel și le mai lași la prăjit încă 5 minute, fără capac. Le servești cu sos, alături de salată sau garnitură după preferință.