Cornulețe cu rahat și untură de porc
Mădălina Joian, Slatina, Olt, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
400 g untură de porc, la temperatura camerei
400 g iaurt
10% grăsime
10 g drojdie uscată
400 ml apă minerală carbogazoasă
1 kg făină
200 g zahăr pudră
zeama de la 1 lămâie
esență de vanilie
2 plicuri zahăr vanilat
zahăr pudră vanilat, pentru pudrarea cornulețelor
3 linguri oțet
1 praf de sare
500 g rahat
Mod de preparare
Într-un castron mare, pui untura la temperatura camerei, iaurtul, drojdia, apa minerală, zahărul pudră, zeama de lămâie, oțetul, esența de vanilie, zahărul vanilat și sarea. Amesteci bine toate ingredientele până se omogenizează.
Adaugi, treptat, făina și frămânți până obții un aluat nelipicios. Împarți aluatul în 4 părți egale și formezi bile din fiecare parte, apoi lași bilele de aluat să se odihnească 20 de minute.
Întinzi prima bilă de aluat pe o suprafață presărată cu făină, formând o foaie subțire. Cu un cuțit pentru pizza sau cu un cuțit obișnuit tai foaia fâșii mici, asemănătoare unei felii de pizza. Pui câte un cubuleț mic de rahat pe fiecare fâșie și rulezi de la margine spre centru pentru a forma cornulețele. Le așezi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit și le coci 30 de minute sau până când se rumenesc ușor. Scoți tava din cuptor și lași cornulețele să se răcească complet. După ce s-au răcit, treci cornulețele prin zahăr pudră vanilat, asigurându-te că sunt bine acoperite. Repeți procedura cu celelalte bile de aluat, obținând în total 4 tăvi de cornulețe.