Tocană de vită cu legume
Mariana Manz,Timișoara, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
500 g pulpă de vită
2 ardei grași, unul roșu și unul galben
2 cepe albe
1 linguriță piper măcinat
250 ml bere blondă
1 linguriță cimbru
1 lingură ulei
sucul de la 1 lămâie
sare
Mod de preparare
Într-un bol, amesteci berea, sucul de lămâie și condimentele. Așezi carnea într-o pungă, torni sosul de bere și legi punga, amestecând bine astfel încât toata carnea să stea la marinat. Dai la frigider 12 ore. A doua zi, tai carnea cuburi.
Într-o tigaie, încălzești uleiul și călești ceapa tăiată peștișori și ardeii fâșii. Presari sarea și lași 5 minute pe foc. Adaugi cuburile de carne și amesteci până când toată carnea își schimbă culoarea.
Lași pe foc încă 10-15 minute. Se servește cu lămâie.