Tortul copilăriei

tortul copilariei jpg

Brîndușa Aluculesei ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa rețete@click.ro!

Ingrediente

Pentru blat:

6 ouă,

6 linguri de zahăr,

4 linguri nuca măcinată,

3 linguri făină de grâu,

1 plic zahăr vanilat,

1 plic praf de copt,

1 lingură oțet de mere,

1 lingură cacao,

100 gr.margarină.

Pentru crema:

4 ouă,

1 l.lapte dulce,

12 linguri zahăr,

100 gr.ciocolată,

200 gr.făină de grâu,

1 esență de rom,

200 gr.margarină,

2 linguri cacao.

Pentru însiropat și ornat:

4 linguri nuca măcinată,

100 ml. sirop din compot de prune,

2-3 prune din compot.

Mod de preparare pentru blat

Se separă albușurile de galbeusuri și se pun la mixat doar albușurile cu zahăr și zahăr vanilat, se mixează până se obține o pastă foarte densă, apoi se adaugă gălbenușurile, nuca măcinată, cacao, făină de grâu, praful de copt stins cu oțet și margarina topită la bain marie, se omogenizează bine și se toarnă compoziția într-o tavă în care se pune hârtie cerată. Se da tavă la cuptorul inclazit și se coace blatul la foc potrivit.Când intră scobitoarea în blat și nu se murdărește inseamana că blatul este copt. Se scoate și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Mod de preparare pentru cremă :

Se pun ouăle într-un vas și se mixează.

Într-un vas se pune făină în amestec cu cacao, se omogenizează, se adaugă 200 ml.lapte dulce fiert și răcit la temparatura camerei și se mixează până se obține o pastă.

Într-o oală se toarnă restul de lapte, zahărul, ouăle bătute, compoziția obținută din făină, lapte și cacao, ciocolata topită la bain marie și se fierbe totul la foc potrivit, amestecând mereu, până se obține o crema foarte densă. Când face bule deasupra compoziției, oprim focul, se adaugă margarina și se amestecă până se încorporează .

Când blatul s-a răcit se taie în trei foi pe orizontală, se pune o foaie pe platou, se însiropează cu patru linguri de sirop de compot de prune și se toarnă cam 30% din crema. Se mai pune o foaie, se însiropează și se mai pune 30% din crema. Se pune și ultima foaie, se însiropează, se toarnă restul de compoziție peste tort și se întinde peste tot. Se poate folosi un cuțit zimtat, să iasă ornat în mod plăcut. Se stropește apoi cu nuca măcinată și se ornează cu felii de prune din compot.