Cârnaţi în sos de ardei
Doamna Laurenţa Lupu din Gherăieşti, judeţul Neamţ, ne-a trimis o reţetă pe care abia aşteptăm să o încercăm.
De ce ai nevoie pentru cârnaţi în sos de ardei
7 cârnaţi de casă
1 ardei roşu
1 ardei verde
1 ardei portocaliu
1 ardei iute
1 ceapă albă
1 ceapă roşie
400 g roşii cubuleţe în suc
400 g gogoşari în sos
sare
piper
oregano
2 linguri ulei
100 ml vin roşu
pătrunjel tăiat
mămăliguţă
Cum se prepară cârnaţii în sos de ardei
Prăjeşti cârnaţii în ulei încins, îi scoţi într-o tavă pe care o acoperi.
Răstorni uleiul în care i-ai prăjit într-o altă cratiţă, adaugi ceapa mărunţită sotezi 2 minute, adaugi ardeii tăiaţi, sare, piper, după gust şi le căleşti împreună aproximativ 5 minute. Răstorni roşiile şi gogoşarii, acoperi vasul şi laşi să fiarbă 10 minute. Amesteci din când în când. Pui ardei tăiaţi, torni vinul şi le ţii 10-15 minute sau până când s-au înmuiat ardeii. Serveşti mâncarea pe pat de mămăliguţă şi presărată cu pătrunjel şi oregano, după gust.