Carpaccio de caracatiţă

DSC08402 jpeg

Domnul Constantin Bălan este un bucătar desăvârşit, aşa cum rezultă din această reţetă de carpaccio de caracatiţă.

De ce ai nevoie pentru carpaccio de caracatiţă

500 g tentacule de caracatiţă

150 g unt

100 ml vin roşu

1 căpăţână usturoi

zeama de la ½ lămâie

sare

piper

Cum se prepară carpaccio de caracatiţă

Speli şi cureţi tentaculele de caracatiţă, apoi le frigi, pe grătarul încins, 5 minute pe fiecare parte. Le dai deoparte şi, după ce s-au răcorit, le tai feliuţe de grosime medie.

Cureţi şi zdrobeşti usturoiul. Topeşti untul la foc mic şi adaugi pe rând: usturoiul, zeama de lămâie şi vinul, amestecând continuu. Presari sare şi piper, după gust. După ce s-a evaporat alcoolul pui tentaculele de caracatiţă tăiate şi mai laşi până când sosul ajunge la consistenţa dorită. Serveşti cu pâine prăjită şi cu multă poftă!