Carpaccio de caracatiţă

DSC08402 jpeg

Domnul Constantin Bălan este un bucătar desăvârşit, aşa cum rezultă din această reţetă de carpaccio de caracatiţă.

De ce ai nevoie pentru carpaccio de caracatiţă

500 g tentacule de caracatiţă

150 g unt

100 ml vin roşu

1 căpăţână usturoi

zeama de la ½ lămâie

sare

piper

Cum se prepară carpaccio de caracatiţă

Speli şi cureţi tentaculele de caracatiţă, apoi le frigi, pe grătarul încins, 5 minute pe fiecare parte. Le dai deoparte şi, după ce s-au răcorit, le tai feliuţe de grosime medie.

Cureţi şi zdrobeşti usturoiul. Topeşti untul la foc mic şi adaugi pe rând: usturoiul, zeama de lămâie şi vinul, amestecând continuu. Presari sare şi piper, după gust. După ce s-a evaporat alcoolul pui tentaculele de caracatiţă tăiate şi mai laşi până când sosul ajunge la consistenţa dorită. Serveşti cu pâine prăjită şi cu multă poftă!



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg