Carpaccio de caracatiţă
Domnul Constantin Bălan este un bucătar desăvârşit, aşa cum rezultă din această reţetă de carpaccio de caracatiţă.
De ce ai nevoie pentru carpaccio de caracatiţă
500 g tentacule de caracatiţă
150 g unt
100 ml vin roşu
1 căpăţână usturoi
zeama de la ½ lămâie
sare
piper
Cum se prepară carpaccio de caracatiţă
Speli şi cureţi tentaculele de caracatiţă, apoi le frigi, pe grătarul încins, 5 minute pe fiecare parte. Le dai deoparte şi, după ce s-au răcorit, le tai feliuţe de grosime medie.
Cureţi şi zdrobeşti usturoiul. Topeşti untul la foc mic şi adaugi pe rând: usturoiul, zeama de lămâie şi vinul, amestecând continuu. Presari sare şi piper, după gust. După ce s-a evaporat alcoolul pui tentaculele de caracatiţă tăiate şi mai laşi până când sosul ajunge la consistenţa dorită. Serveşti cu pâine prăjită şi cu multă poftă!