Ce condimente se folosesc pentru peşte

condimente pixabay jpeg

Când stabileşti ce condimente se folosesc pentru peşte trebuie să ţii cont de unele indicaţii, dar găteşte întotdeauna după cum îţi place ţie. Ca şi în cazul altor tipuri de peşte, trebuie să urmezi mici reguli pentru mări plăcerea de a mânca şi savoarea mâncării. Oricum, este foarte important să ţii cont de gustul tău. Cel mai uşor mod de a afla ce condimente se folosesc pentru peşte este să experimentezi diferite ingrediente şi combinaţii pentru a stabili ce îţi place.

Ce condimente se folosesc pentru peşte - Trucuri

Iată câteva trucuri pentru a afla ce condimente se folosesc pentru peşte. În general, când găteşti cu ierburi proaspete, acestea trebuie adăugate la sfârşitul timpului de preparare sau ca ornare. Oricum, pentru că cele mai multe reţete cu peşte se fac repede, poţi folosi condimentele chiar de la început. Unele ierburi aşa-zise „grele“ , ca rozmarinul, cimbrul, salvia au nevoie de ceva timp de preparare, aşa că poate ar fi mai bine să le pui în mâncare încă de la început.

Condimentele uscate merg foarte bine în reţete care necesită un timp mai lung de preparare, precum supele şi ciorbele de peşte şi tocăniţe şi trebuie adăugate încă de la început.

Ce condimente se folosesc pentru peşte - Proaspete vs. uscate

Dacă o reţetă cere ierburi proaspete şi tu ai numai în formă uscată, vei folosi în general doar o treime din cantitatea care este trecută în reţetă.De exemplu, dacă reţeta cere 1 lingură de busuioc proaspăt, ar trebui să foloseşti 1 linguriţă de busuioc uscat (sunt 3 linguriţe într-o lingură). Şi asta pentru că, ierburile uscate au o aromă mai puternică decât cele proaspete. Dar, reţine că nu poţi folosi întotdeauna condimente uscate în loc de cele proaspete, aşa cum ar fi în cazul în care faci pesto.

Ce condimente se folosesc pentru peşte - Busuiocul

Busuiocul proaspăt este de mai multe feluri şi are un gust plăcut. Când este uscat, are o aromă care te trimită xcu gândul la mentă. Este folosit în reţetele mediteraneene de aperitive cu peşte, supe, mai ales când combini cu roşiile.

Ce condimente se folosesc pentru peşte - Chives

Chives este verde, cu aromă care seamănă cu cea a cepei. Poate fi folosit într-o varietate mare de feluri de mâncare cu peşte, mai ales pentru a garnisi. Chives ăţi pierde aroma în timpul preparării, aşa că adaugă-l în mâncare la sfârşit pentru o aromă puternică.

Ce condimente se folosesc pentru peşte - Măghiran

Măghiranul, un condiment care completează antreurile cu peşte, are un gust similar cu cel al oregano, dar un pic mai moale. la fel ca chives, măghiranul este un condiment delicat, aşa că deseori este adăugat în mâncare la sfârşitul timpului de preparare.

Ce condimente se folosesc pentru peşte - Ardei cayenne

Ardeiul cayenne este foarte iute şi imprimă o aromă pişcătoare peştelui. Cel mai adesea este întâlnit în magazine sub formă uscată şi măcinată.

Ce condimente se folosesc pentru peşte - Curry

Curry este un amestec de condimente, inclusiv de cuişoare, coariandru, turmeric, scorţişoară, ghimbir şi piper. Dar combinaţia exactă variază în funcţie de regiune. Cel mai des este întâlnit în bucătăria tradişională indiană.

Ce condimente se folosesc pentru peşte - Usturoi

Usturoiul este din aceeaşi familie cu ceapa şi are un gust iute şi puternic şi o aromă puternică. Poate fi folosit în sosuri pentru a imprima svoarea cărnii de peşte. Îl poţi găsi verde, proaspăt, uscat ori sub formă de pudră.