Chec cu cacao şi gem de piersici

chec jpeg

Îi mulţumim Cristinei Ivaşcu din Bucureşti pentru această reţetă de chec delicios cu cacao şi gem de piersici.

Ingrediente 6 ouă 2 căni  făină 150 ml lapte 150 g unt topit 1 plic praf de copt 1 cană zahăr 4 linguri gem de piersici (se pot folosi si alte sortimente de gem) 2 linguri cu cacao zahăr pudră

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 grade inainte de a ne a apuca sa preparam compoziţia de chec. Se mixeaza ouale cu zaharul timp de 2 minute. Se adauga untul topit si laptele si se amesteca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie pana la incorporare. Aluatul se imparte in doua parti si o parte se amesteca cu 2 linguri cacao. Se ia o tava mare de chec (sau cozonac) si se unge cu putin unt si se tapeteaza cu faina. Jumatate din compozitia fara cacao se toarna in tava, apoi se adauga 2 linguri de gem, compozitia de cacao, restul de gem si la final cealalta jumatate din compozitia fara cacao. Tava se da la cuptor timp de 40-45 minute. Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg