Cheesecake cu fructe
Simplu de preparat şi cu un gust deosebit, cheesecake-ul cu fructe te va cuceri pe loc! Dacă vrei să îl prepari, doamna Felicia Vanea, din Bucureşti, îţi dezvăluie reţeta.
Ingrediente pentru cheesecake cu fructe
Pentru blat
350 g făină
2 linguriţe praf de copt
80 g zahăr
1 ou
1 praf de sare
170 g margarină
Pentru umplutură
750 g brânză de vaci
185 g zahăr
70 g margarină
3 ouă
65 g făină
esenţă de vanilie, după gust
cireşe
coacăze negre
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare cheesecake cu fructe
Pentru blat, amesteci toate ingredientele şi frămânţi un aluat omogen pe care-l înfăşori în folie şi îl dai la
rece 30 de minute. Întinzi aluatul şi îl aşezi într-o formă de tartă tapetată, inclusiv pe pereţi.
Pentru umplutură, mixezi margarina cu zahărul, încorporezi ouăle, unul câte unul, adaugi făina în ploaie
şi, la final, brânza de vaci. Mixezi şi omogenizezi în compoziţie esenţa. Răstorni umplutura în tavă, presari jumătăţi de cireşe şi coacăze, după gust.
Dai tava la cuptorul încins, în prealabil, 50-55 de minute, la foc mediu. Când s-a răcit, decorezi prăjitura
cu zahăr pudră, după gust.