Chifle dulci

Sunt minunate la micul dejun, unse cu unt şi cu dulceaţă. Învaţă mai întâi cum se prepară chifle dulci.
De ce ai nevoie pentru chifle dulci
500 g făină
50 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 praf de sare
1 plic drojdie uscată
100 g unt
250 ml apă
1 ou
1 gălbenuş
1 lingură esenţă de rom
1 ou, pentru uns
Cum se prepară chifle dulci
Combină făina, zahărul, sarea şi drojdia. Mixează ouăle cu laptele şi încorporează-le în făină, împreună cu zahărul vanilat, untul şi esenţa de rom. Frământă până ce obţii un aluat omogen, pe care-l laşi la crescut până îşi dublează volumul.
Presari făină pe suprafaţa de lucru şi împarţi aluatul în opt bucăţi egale, cărora le dai o formă rotundă şi le aşezi într-o tavă tapetată. Le laşi la crescut 15-20 de minute, le ungi cu ou şi le ţii la cuptor până se rumenesc.
Sursa foto www.myblueberrybasket.co