Chifle dulci de toamnă

IMG 0184 edit1 jpeg

Din fructele toamnei poţi prepara un desert savuros, după reţeta doamnei Georgeta Petre din Buzău.

De ce ai nevoie pentru chifle

500 g mere

500 g pere

1 pachet aluat de foitaj

250 g zahăr

100 ml vin alb

zahăr vanilat, după gust

Cum se prepară chiflele

Cureţi fructele de coajă şi cotoare, apoi le tai cubuleţe.  Le pui într-o tigaie antiaderentă, torni 75 ml de vin şi le înăbuşi câteva minute, apoi presari zahărul vanilat, amesteci, dai de pe foc şi le laşi la răcit. Separat, caramelizezi zahărul, îl stingi cu restul de vin, adaugi fructele şi amesteci până le acoperi cu caramel.

Întinzi aluatul, îl decupezi în cercuri şi pui în mijlocul fiecăruia din amestecul de fructe caramelizate. Strângi aluatul şi modelezi chifle, le aşezi într-o tavă tapetată, apoi le dai la cuptorul încins 30 de minute.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg