Chifteluţe de dovlecei
Un preparat delicios, chifteluţele de dovlecei te îmbie să le încerci. Cum le prepari? Află de la cititoarea noastră, doamna Florentina Seuciuc, din Timişoara.
Ingrediente pentru chifteluţe de dovlecei
2 dovlecei mai mari 2 ouă 2 pumni de pesmet mărar tăiat mărunt 200 g telemea usturoi ceapă verde 2 morcovi fierţi condimente, după gust ulei, pentru prăjit Pentru sos iaurt usturoi pisat mărar
Mod de preparare chifteluţe de dovlecei
Dai dovleceii prin răzătoare şi îi scurgi bine de zeamă. La fel procedezi şi cu morcovii, apoi îi amesteci
cu dovleceii şi cu pesmetul. Adaugi ouăle bătute şi restul ingredientelor, după gust. Omogenizezi compoziţia, formezi biluţe pe care le aplatizezi, apoi le prăjeşti în ulei încins. Le scoţi pe şerveţele, pentru a absorbi excesul de ulei.
Pentru sos, amesteci ingredientele, în funcţie de cât de mult sos vrei şi îl serveşti alături de chifteluţele de dovlecei.