Ciocolată de casă cu merişoare şi ardei iute
Un desert absolut delicios, ciocolata de casă cu merişoare şi ardei iute merită încercată! Cititoarea noastră, Andreea Rădulescu, din Bucureşti, îţi spune de ce ingrediente ai nevoie şi cum să o prepari.
Ingrediente pentru ciocolată de casă cu merişoare şi ardei iute
200 g ciocolată albă 110 g unt 400 g zahăr 150 ml apă 300 g lapte praf 2 sticluţe esenţă de rom merişoare, după gust 1 borcan dulceaţă de ardei iute
Mod de preparare ciocolată de casă cu merişoare şi ardei iute
Pui la fiert apa cu zahărul, amesteci până se dizolvă şi se leagă siropul, apoi îl torni într-un bol. Adaugi ciocolata ruptă bucăţi, amesteci şi pui esenţa, untul, merişoarele, dulceaţa, laptele praf şi omogenizezi. Răstorni compoziţia într-o caserolă, în care ai întins folie, netezeşti cu o paletă şi o dai la frigider. După ce s-a răcit, o răstorni pe un platou, îi scoţi folia şi o tai batoane.