Clătite bănăţene

Doamna Ioana Ungureanu din Slatina ne-a trimis reţeta celor mai bune clătite bănăţene.
De ce ai nevoie pentru clătite bănăţene
6-8 clatite
250 g branza dulce
10-11 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
o mana mica de stafide
5 oua
coaja rasa de lamaie
Cum se prepară clătitele bănăţene
Preparam clatitele dupa reteta pe care o cunoastem si o folosim. Amestecam branza cu 1 ou si 2 linguri de zahar,1 plic de zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Adaugam si stafidele si umplem clatitele. Le impachetam ca pe sarmale ca sa nu curga umplutura. Ungem un vas yena cu unt (ulei) si asezam clatitele.Peste ele punem cateva bucatele de unt.
Separam cele 4 oua ramase. Galbenusurile le mixam cu 3 linguri de zahar, zahar vanilat si le punem peste clatite. Dam la cuptorul preincalzit. Intre timp, batem albusurile spuma cu 5-6 linguri de zahar. Atunci cand crema de galbenusuri a devenit grosuta, punem albusurile peste si dam la cuptor pana ce bezeaua se rumeneste frumos.