Crochete

IMG 4361w jpeg

Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Elena Angheluţa din Vaslui. Mulţumim, Elena. Nu uitaţi că aşteptăm reţetele voastre la adresa retete@click.ro

Ingrediente:

3 cartofi potriviţi 150 g de telemea 50 g de caşcaval 1 lingură de unt 1 legătură pătrunjel verde piper un praf de nucşoară sare ulei 1 ou pesmet

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă. Când sunt gata fierţi, îi curăţăm de coajă şi îi zdrobim cu o furculiţă. Adăugăm telemeaua şi caşcavalul ras, untul, verdeaţa tocată fin şi condimentăm cu piper şi puţină nucşoară. Se mai adaugă un praf de sare dacă este cazul. Amestecăm bine toată compoziţia, după care facem biluţele.

Batem un ou, trecem crochetele prin oul bătut, apoi prin pesmet. Încingem uleiul, adăugăm crochetele şi le lăsăm la prăjit până devin aurii. Le scoatem cu paleta şi le aşezăm pe o farfurie acoperită de şerveţele de hârtie.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.