Cuşcuş cu pui şi ardei roşu
Domnul Marius Daniel din judeţul Timiş ne-a convins că este un bucătar desăvârşit.
De ce ai nevoie pentru cuşcuş cu pui şi ardei roşu
50 g cuşcuş ½ piept de pui
1 ceapă
3 ardei roşii
câteva frunze de leuştean
3 linguri ulei
sare
piper
pătrunjel verde, pentru decor
caşcaval ras, pentru decor
Fierbi cuşcuşul, 5-8 minute, în apă în care ai pus o lingură de ulei, sare şi câteva frunze de leuştean. Scurgi şi îl laşi la răcit. Speli şi cureţi ardeii de seminţe şi nervuri, îi tai cubuleţe şi în căleşti în restul de ulei, împreună cu ceapa mărunţită. Ţii până se înmoaie legumele şi adaugi pieptul de pui tăiat cubuleţe.
Laşi să se pătrundă carnea, condimentezi cu piper şi sare, după gust, dai vasul deoparte şi adaugi cuşcuşul. Amesteci şi ţii câteva minute să se combine aromele. Serveşti presărat cu caşcaval şi cu pătrunjel.