FOTO Reţetă recomandată de Flavia: brânzoaice fierbinţi pentru copiii cuminţi

Daca vreţi să vă răsfăţaţi familia vă propun să pregătiţi nişte brânzoiace delicioase. Este o reţetă simplă pe care o ştiu de la bunica mea şi o poate face oricine.
Ingrediente
1kg făină 000 3 ouă 500 g unt 200 g caş dulce 100 g caşcaval ras 250 ml lapte 250 g telemea
Ingrediente pentru glazură
2 ouă
200 g caşcaval ras
Mod de preparare
Toate ingredientele se amestecă, frământaând cât se poate de bine, apoi se lasă să se "odihnească" câteva ore (se poate lăsa de seara până dimineaţa).

După ce aluatul este "odihnit" se întinde o foaie groasă şi fie se taie în cerc cu ajutorul unui pahar, fie în orice altă formă doriţi. Se pun în tavă şi se glazurează. Fiecare brânzoaică se unge cu ou bătut şi se presară caşcaval ras.
Se ţin la cuptor, la foc mic până se rumenesc. Brânzoaicele se pot servi cu smântână, lapte bătut, simple sau oricum vă place.
Flavia Lascu este o ardeleancă de 29 de ani care îşi doreşte să vă încânte cu reţetele unor preparate minunate.
Anul acesta, a avut norocul să fie aleasă pentru a participa la un show culinar televizat. De curând a devenit membru al R.G.C. (Romanian Gastronomic Comunity).
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de Flavia Lascu şi aparţin acesteia.
