Fursecuri cu scorţişoară

Fursecuri jpeg

Cititoarea noastră Mihaela Dumitrana ne-a trimis această reţetă de fursecuri cu scortisoara pe care trebuie să o încercaţi şi voi. Mulţumim. Aşteptăm în continuare reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

100 g unt 100 g zahăr 250 g făină 2 linguriţe scorţişoară 2 linguri lichior de scorţişoară 2 ouă ciocolată stafide alune 1 praf copt

Mod de preparare:

Pentru început punem stafidele la înmuiat în lichiorul de scorţişoară. Dacă nu avem un astfel de lichior putem folosi un alt fel de lichior sau esenţă de rom.

Topim untul la bain marie, iar peste el adăugăm zahărul şi amestecăm bine până când se topeşte.

Adăugăm ouăle, mixam bine şi începem să punem treptat făina amestecată cu praful de copt şi cu scorţişoară.

După ce am încorporat toatea aceste ingrediente, vom obţine un aluat lipicios. Punem în acest aluat de fursecuri ciocolată şi alunele mărunţite, stafidele cu tot cu lichior, omogenizăm bine (de preferat cu mâna) şi dăm compoziţia la frigider pentru 15 minute.

image

Punem hârtie pergament într-o tavă, aşezăm fursecurile cu o linguriţă, mai adăugăm deasupra lor bucăţele de ciocolată sau chiar cereale mărunţite şi dăm aceste fursecuri la cuptor la 170 de grade pentru aproximativ 15-20 minute.

image

După ce aceste fursecuri sunt gata, îi trecem printr-un amestec de zahăr pudra şi scorţişoară şi îi servim.

image

Fursecuri cu ovaz

Fursecuri cu ovaz

Fursecuri cu budinca de vanilie

Fursecuri cu budinca de vanilie

Fursecuri cu nuca de cocos

Fursecuri cu nuca de cocos

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.