Gem de căpşuni

Ţi-e dor de un gem de căpşuni făcut în casă? Doamna Anca Elena Voicu, din Ploieşti împărtăşeşte cu tine reţeta sa preferată.

Ingrediente pentru gem de căpşuni

1 kg căpşuni

500 g zahăr

1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare gem de căpşuni

Speli căpşunile, le acoperi cu zahăr şi le ţii aşa câteva ore sau peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul.

Le pui la fiert, pe foc mic, amestecând din când în când, să nu se lipească.

Când gemul este aproape gata, adaugi şi zeama de lămâie, mai laşi până se leagă bine şi dai de pe foc.

Torni fierbinte în borcane, pui capacele, întorci borcanele cu gura în jos, le acoperi cu un prosop de bucătărie şi le laşi până se răcesc, apoi le etichetezi.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg