Gogoşi

gogosi burduaza jpeg

Reţeta celor mai fragede gogoşi am primit-o de la doamna Mihaela Burduaza din Râmnicu Vâlcea.

De ce ai nevoie pentru gogoşi

500 g făină

2 ouă

5 linguri zahăr

200 ml lapte

25 g drojdie

sare

ulei, pentru prăjit

zahăr pudră

Cum se prepară gogoşile

Amesteci drojdia cu 2 linguri de lapte cald, o lingură de zahăr şi una de făină şi laşi la dospit până îşi dublează volumul.

Separat, baţi cele 2 ouă cu restul de zahăr. În alt vas, cerni făina, adaugi sarea, iar în mijlocul ei faci o adâncitură în care torni maiaua, ouăle bătute cu zahărul şi laptele rămas.

Amesteci până obţii un aluat omogen. Îl laşi la crescut, într-un loc călduros, în jur de 30 de minute.

Întinzi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi decupezi gogoşi cu gura unui pahar, apoi le prăjeşti în uleiul încins. Le scoţi pe un şervet de bucătărie şi le presari cu zahăr pudră.