Gogoşi

gogosi burduaza jpeg

Reţeta celor mai fragede gogoşi am primit-o de la doamna Mihaela Burduaza din Râmnicu Vâlcea.

De ce ai nevoie pentru gogoşi

500 g făină

2 ouă

5 linguri zahăr

200 ml lapte

25 g drojdie

sare

ulei, pentru prăjit

zahăr pudră

Cum se prepară gogoşile

Amesteci drojdia cu 2 linguri de lapte cald, o lingură de zahăr şi una de făină şi laşi la dospit până îşi dublează volumul.

Separat, baţi cele 2 ouă cu restul de zahăr. În alt vas, cerni făina, adaugi sarea, iar în mijlocul ei faci o adâncitură în care torni maiaua, ouăle bătute cu zahărul şi laptele rămas.

Amesteci până obţii un aluat omogen. Îl laşi la crescut, într-un loc călduros, în jur de 30 de minute.

Întinzi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi decupezi gogoşi cu gura unui pahar, apoi le prăjeşti în uleiul încins. Le scoţi pe un şervet de bucătărie şi le presari cu zahăr pudră.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg