Haioş cu margarină

Doamna Florea Pană din Lupeni ne-a trimis reţeta unui desert foarte simplu de preparat, haioş cu margarină.
De ce ai nevoie pentru haioş cu margarină
Pentru aluat
1, 200 kg făină
4 pachete margarină
6 ouă
6 linguri smântână
3 linguri oţet
apă minerală
zahăr pudră, pentru decor
Pentru umplutură
rahat
gem
nucă
Cum se prepară haioş cu margarină
Amesteci 800 g făină cu gălbenuşurile, cu smântâna şi cu oţetul. Dacă nu iese suficient de elastic, mai adaugi apă minerală, puţin câte puţin. Îl laşi deoparte.
Separat, amesteci 400 g făină cu margarina topită, până obţii o cremă pe care o împarţi în 3.
Întinzi aluatul în foaie, îl ungi cu o parte din crema de făină cu margarină şi împătureşti în patru. Repeţi procedura până termini crema. Întinzi, apoi, foaia şi o tai pătrăţele, cu un cuţit încins. Umpli pătrăţelele cu rahat, gem sau nucă, după gust. Le coci în cuptorul încins. După ce s-au răcit le ornezi cu zahăr pudră.