Haioş cu margarină

pana floarea click pofta buna haios (1) jpeg

Doamna Florea Pană din Lupeni ne-a trimis reţeta unui desert foarte simplu de preparat, haioş cu margarină.

De ce ai nevoie pentru haioş cu margarină

Pentru aluat

1, 200 kg făină

4 pachete margarină

6 ouă

6 linguri smântână

3 linguri oţet

apă minerală

zahăr pudră, pentru decor

Pentru umplutură

rahat

gem

nucă

Cum se prepară haioş cu margarină

Amesteci 800 g făină cu gălbenuşurile, cu smântâna şi cu oţetul. Dacă nu iese suficient de elastic, mai adaugi apă minerală, puţin câte puţin. Îl laşi deoparte.

Separat, amesteci 400 g făină cu margarina topită, până obţii o cremă pe care o împarţi în 3.

Întinzi aluatul în foaie, îl ungi cu o parte din crema de făină cu margarină şi împătureşti în patru. Repeţi procedura până termini crema. Întinzi, apoi, foaia şi o tai pătrăţele, cu un cuţit încins. Umpli pătrăţelele cu rahat, gem sau nucă, după gust. Le coci în cuptorul încins. După ce s-au răcit le ornezi cu zahăr pudră.