Islere (Fursecuri)

IMG 0155 jpeg

Aceste fursecuri vor face deliciul invitaţilor. Reţeta de islere o avem de la doamna Alina Amitis din Timişoara.

De ce ai nevoie pentru islere

Pentru aluat

350 g făină

150 g zahăr pudră

100 g nuci măcinate

125 g unt

75 g untură

2 gălbenuşuri

1 lingură smântână

unt şi făină pentru tapetat

sare

Pentru cremă

200 g unt

350 g zahăr pudră

100 g ciocolata

1-2 linguri de lapte

ciocolată albă pentru glazurat

Cum se prepară islere

Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat, pe care-l pui în folie la frigider, 2 ore.

După aceea, întinzi aluatul şi tai din el forme rotunde, de fursecuri, pe care le coci, 10 minute, într-o tavă tapetată.

Pentru cremă, pui la topit, pe baie de aburi, untul, zahărul, ciocolata şi omogenizezi cu cele două linguri de lapte. Laşi la răcit.

Uneşti fursecurile, două câte două, cu crema răcită. Topeşti ciocolata albă şi o torni peste islere. Dacă vrei, poţi să adaugi câteva picături de colorant alimentar în ciocolată, înainte de glazurare.