Islere (Fursecuri)

Aceste fursecuri vor face deliciul invitaţilor. Reţeta de islere o avem de la doamna Alina Amitis din Timişoara.
De ce ai nevoie pentru islere
Pentru aluat
350 g făină
150 g zahăr pudră
100 g nuci măcinate
125 g unt
75 g untură
2 gălbenuşuri
1 lingură smântână
unt şi făină pentru tapetat
sare
Pentru cremă
200 g unt
350 g zahăr pudră
100 g ciocolata
1-2 linguri de lapte
ciocolată albă pentru glazurat
Cum se prepară islere
Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat, pe care-l pui în folie la frigider, 2 ore.
După aceea, întinzi aluatul şi tai din el forme rotunde, de fursecuri, pe care le coci, 10 minute, într-o tavă tapetată.
Pentru cremă, pui la topit, pe baie de aburi, untul, zahărul, ciocolata şi omogenizezi cu cele două linguri de lapte. Laşi la răcit.
Uneşti fursecurile, două câte două, cu crema răcită. Topeşti ciocolata albă şi o torni peste islere. Dacă vrei, poţi să adaugi câteva picături de colorant alimentar în ciocolată, înainte de glazurare.