Islere (Fursecuri)

IMG 0155 jpeg

Aceste fursecuri vor face deliciul invitaţilor. Reţeta de islere o avem de la doamna Alina Amitis din Timişoara.

De ce ai nevoie pentru islere

Pentru aluat

350 g făină

150 g zahăr pudră

100 g nuci măcinate

125 g unt

75 g untură

2 gălbenuşuri

1 lingură smântână

unt şi făină pentru tapetat

sare

Pentru cremă

200 g unt

350 g zahăr pudră

100 g ciocolata

1-2 linguri de lapte

ciocolată albă pentru glazurat

Cum se prepară islere

Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat, pe care-l pui în folie la frigider, 2 ore.

După aceea, întinzi aluatul şi tai din el forme rotunde, de fursecuri, pe care le coci, 10 minute, într-o tavă tapetată.

Pentru cremă, pui la topit, pe baie de aburi, untul, zahărul, ciocolata şi omogenizezi cu cele două linguri de lapte. Laşi la răcit.

Uneşti fursecurile, două câte două, cu crema răcită. Topeşti ciocolata albă şi o torni peste islere. Dacă vrei, poţi să adaugi câteva picături de colorant alimentar în ciocolată, înainte de glazurare.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg