Lasagna

Lasagna jpeg

Această reţetă am primit-o de la Andrei Manz, din Timisoara. Mulţumim! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

un pachet foi lasagna 1 kg carne de porc tocată 1 ceapă mare 2 foi dafin suc de roşii (sos tomate) sare piper 100 g unt 2 linguri faină lapte 200 gr caşcaval ulei

Mod de preparare:

Se curaţă ceapa, se taie mărunt şi se pune la prăjit în puţin ulei. Se adaugă carnea tocată, se amesteca bine, se pune sosul de roşii si se lasa sa fiarbă. Dacă folosim pastă de tomate amestecăm pasta cu apă. Se condimenteazaă carnea cu sare si piper, se adaugă foile de dafin şi se lasă pe foc cca 10-15 minute lăsând carnea cu puţin sos. Între timp se prepară sosul béchamel. Într-o cratiţă se pune untul la topit, se adaugă faina şi treptat laptele amestecând continu pentru a nu se forma cocoloaşe. Se adaugă sare şi piper după gust iar sosul se lasă pe foc până devine consistent ca o smântână.  Se ia o tavă sau o formă dreptunghiulară, se unge cu puţin unt sau chiar cu sos béchamel şi se adaugă un rând de foi de lasagna, un strat de carne, puţin caşcaval ras şi puţin sos béchamel. Apoi se pune iarăşi un rând de foi şi tot aşa până ni se termină foile şi carnea. Ultimul strat va fi de carne cu sos béchamel şi deasupra caşacaval ras. Se introduce la cuptor pentru 30-40 de minute. Se serveşte caldă.