Linzer cu brânză

20171007 140928 jpeg

Ai încercat pâna acum să prepari desertul numit linzer cu brânză? Dacă nu, acum este momentul. Cititoarea revistei noastre, Mariana Adriana Rada, din Oradea, te învaţă cum să o prepari!

Ingrediente pentru linzer cu brânză

Pentru aluat:

10 linguri zahăr

10 linguri ulei

2 ouă

1 plic zahăr

vanilat

1 praf de copt

1 praf de

sare

1 vârf de cuţit bicarbonat de

sodiu

200 g smântână

750 g făină

Pentru umplutură:

750 g brânză

dulce de vaci

200 g zahăr

3 ouă

3 linguri griş

coaja rasă de la 1 lămâie

Pentru decor

zahăr pudră, după gust

Mod de preparare linzer cu brânză

Pentru aluat, amesteci, într-un vas, ouăle, cele două tipuri de zahăr, uleiul, praful de copt, bicarbonatul şi omogenizezi ca la maioneză. Adaugi, treptat, smântâna şi făina şi frămânţi până obţii un aluat omogen, apoi îl împarţi în două. Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele şi, dacă brânza e prea moale, presari şi grişul.

Întinzi o foaie din aluat şi o aşezi într-o tavă tapetată. Răstorni umplutura şi nivelezi. Tai fâşii cealaltă foaie şi le aşezi peste umplutură sub formă de grilaj. Dai la cuptor şi coci 30-35 de minute, la 180°C. O serveşti decorată cu zahăr pudră.