Linzer cu brânză
Ai încercat pâna acum să prepari desertul numit linzer cu brânză? Dacă nu, acum este momentul. Cititoarea revistei noastre, Mariana Adriana Rada, din Oradea, te învaţă cum să o prepari!
Ingrediente pentru linzer cu brânză
Pentru aluat:
10 linguri zahăr
10 linguri ulei
2 ouă
1 plic zahăr
vanilat
1 praf de copt
1 praf de
sare
1 vârf de cuţit bicarbonat de
sodiu
200 g smântână
750 g făină
Pentru umplutură:
750 g brânză
dulce de vaci
200 g zahăr
3 ouă
3 linguri griş
coaja rasă de la 1 lămâie
Pentru decor
zahăr pudră, după gust
Mod de preparare linzer cu brânză
Pentru aluat, amesteci, într-un vas, ouăle, cele două tipuri de zahăr, uleiul, praful de copt, bicarbonatul şi omogenizezi ca la maioneză. Adaugi, treptat, smântâna şi făina şi frămânţi până obţii un aluat omogen, apoi îl împarţi în două. Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele şi, dacă brânza e prea moale, presari şi grişul.
Întinzi o foaie din aluat şi o aşezi într-o tavă tapetată. Răstorni umplutura şi nivelezi. Tai fâşii cealaltă foaie şi le aşezi peste umplutură sub formă de grilaj. Dai la cuptor şi coci 30-35 de minute, la 180°C. O serveşti decorată cu zahăr pudră.