Mozaic în foi de napolitană
Îţi plac napolitanele? Încearcă reţeta de mozaic în foi de napolitană, propusă de draga noastră cititoare, Nagy Florentina Elena din Lupeni - Hunedoara.
Ingrediente pentru mozaic în foi de napolitană
Pentru blat
7 albuşuri
150 g zahăr
100 g ciocolată
100 g stafide
200 g rahat colorat
100 g nuci, toate tocate mărunt
100 g făină
2 foi napolitană
Pentru cremă
7 gălbenuşuri
150 g zahăr, 250 g unt, o esenţă vanilie.
Mod de preparare mozaic în foi de napolitană
Se bat albuşurile cu zahărul, apoi se adaugă restul ingredientelor şi se coace un blat în tava tapetată cu hârtie de copt. Gălbenuşurile frecate spumă cu zahărul se fierb pe bain – marie până se îngroaşe. Se dă la rece şi apoi se amestecă cu untul şi esenţă de vanilie. Se pune pe un platou o foaie de napolitană care se unge cu ½ din cantitatea de cremă, se pune apoi blatul, restul de cremă şi foaia de napolitană. Peste foaia de napolitană se pune un corp greu pentru a se lipi foaia de blat.