Negresă cu bezea

20180101 113316 jpeg

Una dintre cele mai bune reţetă de negresă este cea cu bezea. Reţeta o poţi lua de la doamna Cristina Ivaşcu din Bucureşti.

De ce ai nevoie pentru negresă cu bezea

Pentru blat

5 gălbenuşuri

200 g zahăr tos

125 g unt la temperatura camerei

200 g făină

200 ml lapte la temperatura camerei

40-50 g cacao

1 plic praf de copt

1 pliculeţ zahăr vanilat

Pentru bezea

5 albuşuri

1 praf de sare

200 g zahăr

ciocolată rasă

Cum se prepară negresă cu bezea

Speli ouăle şi separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul până îşi schimbă culoarea şi îşi măresc volumul,  apoi încorporezi untul tăiat cubuleţe. Torni laptele, apoi, în ploaie, făina amestecată cu cacaua, cu praful de copt şi cu zahărul vanilat. Omogenizezi şi răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins.

Între timp, baţi spumă albuşurile cu sarea şi, când încep să se lege, adaugi zahărul. După 20 de minute scoţi tava din cuptor şi întinzi, în strat uniform, spuma de albuşuri. Bagi din nou tava în cuptor şi o mai ţii 10 minute. O scoţi, presari ciocolata şi o laşi la răcit.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg