Negresă cu glazură de ciocolată

radu laura elena negresa1 jpeg

Pentru că întotdeauna tânjim după ceva dulce, doamna Laura E. Radu din Vălcăneşti ne-a trimis negresă cu glazură de ciocolată.

De ce ai nevoie pentru negresă cu glazură de ciocolată

Pentru blat

4 ouă

250 g zahăr

250 g făină

200 ml lapte

100 g unt

1 praf de copt

4 linguri cacao

Pentru glazură 

80 g unt

4 linguri apă

4 linguri zahăr

2 linguri cacao

Pentru decor

nucă măcinată

fulgi de nucă de cocos

Cum se prepară negresa cu glazură de ciocolată

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spumă albuşurile cu zahărul până obţii o bezea lucioasă.

Peste gălbenuşuri, adaugi untul topit apoi cacaua, laptele, praful de copt şi făina în ploaie. Încorporezi albuşurile bătute spumă în această compoziţie. O torni într-o tavă tapetată şi dai la cuptorul încins aproximativ 40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Pentru glazură, aşezi apa şi zahărul pe foc. După primele clocote, adaugi untul şi cacaua. Laşi să fiarbă 3 minute pe foc mic.

Tai negresa în tavă şi adaugi glazura. Tăvăleşti negresele prin nucă măcinată şi nucă de cocos, după preferinţe.