Negresă cu glazură de nuci

Negresa cu glazura de nuci jpeg

Mulţumim Nadiei Budur din Brăila pentru această reţetă!

Ingrediente

Pentru blat 4 ouă 5 linguri zahăr 125 g unt la temperatura camerei 2 linguri ulei 2 linguri cacao 3 linguri făină 3 linguri nucă prăjită şi măcinată esenţă de vanilie 1 praf de sare 1 plic praf de copt

6 linguri zahăr

150 g unt

100 g miez de nucă prăjită şi tăiată

Mod de preparare

Separi ouăle, apoi mixezi untul cu o lingură de zahăr. Adaugi gălbenuşurile, uleiul, esenţa şi omogenizezi. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugi treptat restul de zahăr, nuca măcinată şi făina cernută împreună cu cacaua şi praful de copt. Torni compoziţia cu albuşuri în cea cu unt, amesteci bine, răstorni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii. Pentru caramel: pui zahărul într-un vas, la foc mic, şi amesteci până se topeşte. Adaugi untul, amesteci continuu, iei vasul deoparte şi după ce s-a răcit puţin adaugi miezul de nucă. Aşezi prăjitura pe un platou, apoi torni caramelul.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg