Negresă cu glazură de nuci

Negresa cu glazura de nuci jpeg

Mulţumim Nadiei Budur din Brăila pentru această reţetă!

Ingrediente

Pentru blat 4 ouă 5 linguri zahăr 125 g unt la temperatura camerei 2 linguri ulei 2 linguri cacao 3 linguri făină 3 linguri nucă prăjită şi măcinată esenţă de vanilie 1 praf de sare 1 plic praf de copt

6 linguri zahăr

150 g unt

100 g miez de nucă prăjită şi tăiată

Mod de preparare

Separi ouăle, apoi mixezi untul cu o lingură de zahăr. Adaugi gălbenuşurile, uleiul, esenţa şi omogenizezi. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugi treptat restul de zahăr, nuca măcinată şi făina cernută împreună cu cacaua şi praful de copt. Torni compoziţia cu albuşuri în cea cu unt, amesteci bine, răstorni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii. Pentru caramel: pui zahărul într-un vas, la foc mic, şi amesteci până se topeşte. Adaugi untul, amesteci continuu, iei vasul deoparte şi după ce s-a răcit puţin adaugi miezul de nucă. Aşezi prăjitura pe un platou, apoi torni caramelul.