Ouă umplute puişori

oua umplute puisori jpeg

Îi mulţumim Andreei Ilinca, din Bucureşti, pentru această reţetă care ne încântă privirea.

Ingrediente

11 ouă 1 ou de gâscă 300 g pate de curcan 3 linguri muştar

Pentru decor

1 roşie

ridichi

măsline

frunze de salată verde

morcov

caşcaval afumat sau simplu

boabe de piper

scobitori

Mod de preparare

Fierbi ouăle tari, le cureţi de coajă şi tai aproximativ un sfert din partea mai ascuţită a ouălor de găină, iar oul de gâscă îl tai în jumătate, pe orizontală. Scoţi gălbenuşurile şi le pui într-un bol. Adaugi muştarul, pateul şi mixezi bine până se omogenizează.

Umpli cu compoziţie părţile de ou mai adânci, iar căpăcelele le tai pe margini pentru a părea oul crăpat. Peste fiecare ou umplut aşezi câte o felie de caşcaval tăiată cerculeţe sau steluţe. Din umplutura rămasă formezi biluţe (capul), le aşezi peste felia de caşcaval şi înfigi câte o scobitoare care trebuie să pătrundă în tot oul. În partea de sus va rămâne o bucăţică din scobitoare în care vei agăţa capacele. Formezi ochii din boabe de piper, ciocul din morcov tăiat subţire.

La fel ca şi la puişori procedezi şi pentru cloşca din mijloc (doar că se umple pe orizontală) şi îi faci aripioare din caşcaval. Aşezi puişorii şi găina pe un platou acoperit cu frunze de salată verde, ornezi pe lângă cu ridichi, măsline, caşcaval ras, o buburuză făcută din roşie şi bucăţelele de ou rămase.