Pandişpan marmorat

pandispan jpeg

Doamna Alina Joiţa din Bucureşti ne-a încântat ziua cu această reţetă de pandişpan marmorat.

De ce ai nevoie pentru pandişpan marmorat

7 ouă

7 linguri de zahăr

7 linguri de făină

1 lingură cacao

1 esenţă de rom

coaja rasă de la 1 lămâie

1 pliculeţ zahăr vanilat

4 linguri ulei

1 praf sare

Cum se prepară pandişpan marmorat

Separi albuşurile de gălbenuşuri.

Baţi albuşurile spumă tare, adăugând treptat zahărul, pui gălbenuşurile, unul câte unul, împreună cu praful de sare. Torni uleiul şi încorporezi, treptat, 6 linguri de făină.

Separi crema în două boluri. Într-unul adaugi cacaua şi esenţa de rom. În celălalt încorporezi lingura rămasă de făină, coaja de lămâie şi zahărul vanilat.

Într-o tavă tapetată, pui câte o lingură din fiecare bol, alternativ. O lingură cu crema de cacao, o lingură cu crema albă, până termini toată compoziţia. Dai la cuptor la foc mediu, 40-50 de minute.