Panna cotta cu fructe
Doamna Antonia Năstase din Bucureşti ne-a trimis cea mai bună reţetă de panna cotta cu fructe.
De ce ai nevoie pentru panna cotta
500 ml smântână dulce
300 ml lapte
70 g zahăr
20 g gelatină
2-3 pliculeţe zahăr vanilat
mere verzi şi roşii, prune, kiwi, struguri
1 pliculeţ tort-gelee transparent
Cum se face panna cotta
Încălezeşti, la foc mic, smântâna cu laptele, apoi adaugi cele două tipuri de zahăr şi laşi să fiarbă un minut. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o omogenizezi în compoziţia călduţă. Laşi la răcit 15 minute.
Ungi cu puţin ulei sau cu puţină apă câteva forme micuţe şi toni amestecul. Când panna cotta s-a răcit o decorezi cu feliuţe de fructe, prepari tortul-gelee conform indicaţiilor şi îl torni cu o lingură peste fructe. Mai dai la rece alte 3-4 ore, apoi poţi servi.