Papanaşi cu dulceaţă
Ai vrea să le faci o surpriză celor dragi şi să le pregăteşti papanaşi cu dulceaţă? Cititoarea noastră, Daniela Olteanu, din Bucureşti îţi dezvăluie reţeta.
Ingrediente pentru papanaşi cu dulceaţă
500 g brânză dulce de vacă
400 g făină
100 g zahăr
10 g bicarbonat
2 pliculeţe zahăr vanilat
2 ouă
coaja rasă de la o lămâie
1 pahar mare cu smântâna
dulceaţă, după gust
Mod de preparare papanaşi cu dulceaţă Baţi ouăle cu zahărul, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi bicarbonatul, adaugi brânza şi făina, treptat. Din aluatul format modelezi atât bile cărora le faci o adâncitură în centru cât şi capace pentru viitorii papanaşi. Îi prăjeşti în ulei încins.
După ce i-ai prăjit pe toţi, adaugi căpăcelul şi torni smântâna. Pui şi dulceaţa după gust. În fotografie, papanaşii au dulceaţă de nuci şi de căpşuni. Sunt mult mai buni cât sunt calzi.
de la Daniela Olteanu, Bucureşti