Pizza cu blat pufos
Doamna Camelia Sorecău ne-a trimis cea mai bună reţetă de pizza cu blat pufos.
De ce ai nevoie pentru pizza cu blat pufos
500 gr făină
1 cub de drojdie
1 linguriţă zahăr
praf de sare
3 linguri ulei de măsline
1 linguriţă margarină
250 - 300 ml apă călduţă
oregano
2 linguri pastă de roşii
salam
cârnat
1 borcănel ciuperci feliate şi boabe de porumb dulce
ketchup
300 gr mozzarella
Mod de preparare pizza cu blat pufos
Se pune drojdia în apă călduţă indulcită cu puţin zahăr. Se cerne făina într -un bol mare, se adaugă margarina ţinută la temperatura camerei şi uleiul de măsline. Se adaugă şi maiaua, sarea şi se frământă bine adăugând apă călduţă, după nevoie. Se acoperă coca frământată şi se lasă pentru 15 - 20 minute la odihnit. Dupa care se împarte aluatul obţinut în două, depinde de mărimea tăvii . Se întinde o foaie subţire şi se asază în tava unsă cu puţin ulei. Se unge aluatul cu pasta de roşii, se aşază cubuleţele de salam şi cârnat. Se presară cu ciuperci şi porumbul dulce bine strecurat. Se pune caşcavalul ras şi se pune deasupra ketchup dulce sau picant şi oregano. Se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade aproximativ 20 minute.