Pizza turcească

Pizza, indiferent de modul în care este prepară, este la fel de gustoasă. Doamna Eliza Corovancă din Galaţi ne-a trimis reţeta de pizza turcească.
De ce ai nevoie
Pentru aluat
500 g făină
25 g drojdie
1 linguriţă sare
1 lingură zahăr
1 iaurt mic
25 g ulei
1 ou
200 ml lapte cald
Pentru umplutură
500 g carne amestec tocată
2 cepe
1 lingură pastă de roşii
2 ouă
150 g caşcaval ras
1 ardei capia roşu
1 ardei iute verde
sare
piper
chili
Cum se prepară pizza turcească
Dizolvi drojdia în puţin lapte cald, amestecat cu câteva linguri de făină şi cu zahărul.
Cerni restul de făină, apoi adaugi sarea, iaurtul, oul, drojdia şi frămânţi aluatul. Îţi ungi mâinile cu puţin ulei şi continui până când obţii un aluat elastic. Îl laşi la dospit.
Separat faci umplutura. Căleşti, în uleiul rămas, cepele tocate mărunt, adaugi carnea şi ţii până când se albeşte, apoi pui cei doi ardei tăiaţi, sare, piper şi chili, după gust. Întinzi aluatul pe o suprafaţă plană, presărată cu făină, îl tai în bucăţi cât mai egale pe care le întinzi sub formă de dreptunghi. Pui la mijlocul fiecăruia din umplutură, pliezi sub formă de bărcuţă, apoi le ungi cu ouăle bătute şi le presari cu caşcaval. Le aşezi într-o tavă tapetată şi le dai la cuptorul încins până când se rumenesc.