Placintă americană de mere

SFS classic apple pie BW 1 jpeg

Cititoarea noastră Ivette Huerta ne-a trimis o reţetă delicioasă de plăcintă americană. Este exact cea pe care o vedem în orice film şi care arată senzaţional.

Iată ingredientele de care ai nevoie: Pentru umplutură: 5 mere felii 100 gr. zahăr alb 100 gr. zahăr brun 1 lingură de scorţişoaraă 1 vârf de sare 3 linguri de amidon

Pentru aluat:

250 gr. de unt rece

312 gr. de făina

112 ml. de apă rece

1/2 linguriţă de sare

1 gălbenuş pentru uns

Mod de preparare:

Într-un bol punem făina, untul rece, apa rece şi un praf de sare şi amestecăm până devine un amestec omogen.  Dupa care îl refrigerăm 30 de minute.

Curăţăm merele de coajă şi le tăiam în felii subţiri, punem merele în bol şi adăugăm zahăr brun, zahăr alb, praf de scorţişoară, amidon sş un vârf de sare şi amestecăm.

Se scoate aluatul din frigider şi se taie în două părţi,  prima jumătate se întinde cu ajutorul sucitorului  de o grosime de 3 milimetrii şi se pune în tava unsă cu ulei, deasupra punem merele şi a doua parte de aluat întins se pune deasupra iar la capete se lipeşte cu ajutorul degetelor. Se fac nişte incizii şi ungem deasupra cu gălbenuş, se dă la cuptor 40 de minute la 180 de grade.