Plăcintă cu mere

IMG 20130323 171827 jpeg

Deoarece vremea de afară ne duce cu mai degrabă cu gândul la iarnă decât la primăvară, îţi propunem să faci la desert acestă plăcintă cu mere, după reţeta doamnei Carmen Hera din Timişoara.

De ce ai nevoie pentru plăcintă cu mere

Pentru aluat

650 g făină

250 g unt

250 g zahăr

1 plic praf de copt

4 ouă

2 plicuri zahăr vanilat

coaja de la o lămâie

1 praf de sare

Pentru umplutură

10 mere

200 g zahăr

2 pliculeţe zahăr vanilat

1 linguriţă de scortisoara

Pentru decor

zahăr pudră

Cum se prepară plăcinta cu mere

Combini făina cu praful de copt şi cu untul. Încorporezi ouăle, unul câte unul, coaja de lămâie, cele două tipuri de zahăr, amestecând bine ca să se topească zahărul. Înfăşori aluatul în folie şi îl dai la frigider 2-3 ore.

Căleşti merele rase cu zahărul, zahărul vanilat şi scorţişoara. Le ţii până se evaporă zeama şi opreşti focul.

Împarţi aluatul în trei bucăţi egale. Întinzi prima foaie, o aşezi într-o tavă tapetată şi pui jumătate din merele călite, apoi a doua foaie, restul de mere, iar peste ele aluatul rămas făcut fâşiuţe şi aşezat sub formă de grilaj. Dai tava la cuptorul încins aproximativ 50 de minute. O laşi la răcit şi o decorezi cu zahăr.